Boek

Verslingerd aan breien

Bestel het boek hier

Anna’s liefde voor breien is terug te zien in de veertien sierlijke en hedendaagse ontwerpen van mutsen en baretten in het boek ‘Verslingerd aan breien’.

Haar ervaring met het geven van breicursussen en tekenlessen is ten goede gekomen bij het ontwerpen en schrijven van de patronen.

Met een grote bijdrage van haar kinderen is dit boek tot stand gekomen. De geestige foto´s, met een ‘goedgemutste’ Anna in de hoofdrol, zorgen ervoor dat dit boek een ‘must’ is om aan je collectie breiboeken toe te voegen!

Hier kunt u het boek bestellen.


Errata

Helaas zijn er tijdens het controleren van het boek toch een paar foutjes over het hoofd gezien:

Appelbaret: blz. 44, na het pasmoment. Er staat, dat je 52 steken moet meerderen  zodat je 160 steken krijgt. Dat klopt.Maar de verdeling van de meerderingen daaronder klopt niet. Dat moet zijn: 12 keer na elke 2e steek een meerdering, dan 1 keer na de 3e steek een meerdering (en dit 4 keer herhalen).


Noppenbaret: op blz. 53 staat, dat een bolletje Lang Seta Tweed 50 gram weegt. Dit moet 25 gram zijn. Je hebt dus drie bolletjes nodig van 25 gram.Bij de rechterhelft van telpatroon B  is de eerste rij hokjes weggevallen. (blz 55) Bij telpatroon C zie je dat er bij regel 10 rechts een mindering weggevallen is. (blz 55) 


Bubbelbaret: blz. 62: na het pasmoment.Er staat, dat je 63 steken moet meerderen, zodat je 203 steken krijgt. Dat klopt!Maar de verdeling van de meerderingen klopt niet. Dat moet zijn:3 keer na elke 2e steek een meerdering; 2 keer na elke 3e steek een meerdering; 4 keer na elke 2e steek een meerdering(en dit nog 6 keer herhalen).

blz. 62: Brei telpatroon A. Dit telpatroon moet 7 keer gebreid worden  (er staat 6 keer).

blz. 63: telpatroon A heeft 29 vakjes (abusievelijk is er 30 bij gezet). Dus brei 7 keer 29 steken.telpatroon B heeft 9 vakjes (het tiende vakje vervalt). Dus brei 23 keer 9 steken.

afbeelding van het boek: Verslingerd aan breien.

[dyslexiefont id=1]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.